Coiture de Vigne

All Rights Reserved

Capitaine Bonnet logo

Här finns mycket att uppleva för alla smakriktningar.

Frilufsare kan antingen vandra eller cykla,  i bergen eller bland vinfälten, paddla kanot i floderna eller klättra i berg i bergsravinerna.  Gorge d'Heric är ett paradis för klättrare och ligger inte långt härifrån.

 

Golfare kan glädja sig åt tre närliggande banor, i Lamalou-les-Bains, Beziers-Saint-Thomas och Cap d'Agde. Information om alla golfbanor i området finns på  www.sudfrancegolf.com

 

Historiskt intresserade har ett paradis här bland kyrkor, kloster, ruiner, Catharslott och borgar. La Cité i Carcassone är en gigantisk medeltida fortfarande levande borg, ett världsarv väl värd ett besök.

Många av städerna här är grundade före Kristus och erbjuder massor av historia. Canal du Midi , invigd 1681,  är kanalen som förbinder Atlanten med Medelhavet  där kan man hyra båt själv, åka på turistbåtarna eller cykla längs kanalen .

 

Mat- och vinintresserade kan med lätthet fylla en hel vecka med vingårdsbesök till både små och stora producenter eller till något av de många kooperativen i området. Restauranger som serverar god mat finns i varje by, bara här i byn finns 3 stycken i olika prislägen.

 

Vill du bara lata dig och få sol och bad finns möjlighet till det vid underbara långgrunda sandstränder vid Medelhavet, platser längs floderna eller i den stora sjön Lac Salagou.

 

Som besökare här är minst ett marknadsbesök obligatoriskt. Det är marknad i någon by varje dag hela veckan och en av de mest kända marknaderna är den i Pezenas. Den har pågått varje lördag i över 200 år och är en mycket trevlig mötesplats för både boende och turister i området.

 

Vill du göra arrangerade utflykter och vingådsbesök, så meddela oss det när du bokar.

Vi delar gärna med oss av vad vi kan och vet och hjälper dig att sätta ihop ett program så det passar just dig.

 

SOL